Even voorstellen

Welkom lezers op mijn blog! Reeds geruime tijd schreef ik columns op mijn Facebookpagina, totdat een niet nader genoemd persoon (you know who you are) mij met lichte dwang bewoog in de richting van het openen van een blog. Waarvoor dank overigens. Zonder jou was dit allemaal niet mo….afijn enz. enz.

De mensen die mij kennen van Facebook zullen in deze korte introductie niets nieuws ontdekken. Ik richt mij dan ook vooral tot u, nieuwe bezoekers.

Ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen, hoewel het overgrote deel ervan op de (politiek-maatschappelijke) actualiteit betrekking heeft. Daarbij zal ik het gestrekte been af en toe niet schuwen, dat u het weet. Tere zieltjes die de ‘toon’ belangrijker vinden dan de inhoud worden vermoedelijk niet zo blij van hetgeen ze hier tegen zullen komen. Dat is dan jammer voor hen. Of eigenlijk helemaal niet jammer want er zijn altijd nog de Staatsomroep en de NRC (om maar een paar voorbeelden te noemen) waar zij een warme policor deken kunnen omslaan en gezellig ‘onder elkaar’ kunnen zijn.

Twee zaken staan bij mij hoog in het vaandel. Allereerst: gezond verstand. U zult hier dan ook geen complottheorieën tegenkomen, want die hebben immers niets met gezond verstand te maken. Actueel: ja, het is vreemd dat Frenske de verkiezingen hier in Nederland heeft gewonnen, maar om nou te suggereren dat er grootschalige fraude heeft plaatsgevonden, mwah dat lijkt me nou niet de meest plausibele verklaring voor zijn succes. Ten tweede: feitelijkheid. Ik hou van feiten maar ik heb een broertje dood aan zedenprekerij. Ik zal dan ook nooit een moralistische houding aannemen als mensen een ander standpunt innemen dan ik. Andersom wil ik dus ook niet toegesproken worden door belerende schoolmeesters. Dat doe je maar lekker tegen je partner of kinderen. Kom met argumenten, zo moeilijk is dat allemaal niet.

Een uitnodiging aan mijn lezers: merk je iets op wat niet klopt, meld het mij. Ik sta uiteraard open voor kritiek of feedback (ten overvloede: zolang die maar feitelijk is, zonder wijsvingertjes). Daar leer ik alleen maar van, nietwaar?

Afgebeeld: een Rotterdammert van -destijds- 5 jaar oud. We schrijven 1976.

Image may contain: 1 person, child and closeup

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

12 thoughts on “Even voorstellen”

  1. Lea van Engelshoven

    Je hebt je sporen al verdiend op Face Book. Dit is de logische volgende stap. Ik verheug mij al. Heel veel succes toegewenst.

  2. Hallo Hans wij volgen elkaar al enige tijd via sociale media. Een mooi initiatief, om jou vaak ongezouten, maar mijns inziens eerlijke mening, middels dit podium met een groter publiek te delen. Ik ben er in elk geval blij mee. Heel veel succes en een Vriendelijke Groet van Eric.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *