Ik snap er echt helemaal niks meer van

(deze column schreef ik op 24 april op Facebook)

Je haalt alles overhoop om de blokkeer-Friezen veroordeeld te krijgen, komt ze zelfs aan huis ophalen om DNA af te staan, je laat de politiebureaus langer openblijven om voorbedrukte aangiften tegen Wilders op te nemen en doet hem een slepend proces aan voor een rare uitspraak, maar een jihadistische school waar de AIVD voor waarschuwt krijg je niet gesloten. Je bent ook niet in staat om teruggekeerde genocideplegers lang in een kerker te mieteren;

Je gaat als LGBTI-gemeenschap heel verontwaardigd de straat op, je loopt te schuimbekken op social media, je organiseert allerlei petities na het tekenen van een malle verklaring door een christelijk politicus maar als de sultan van Brunei jouw gemeenschap in dat land effectief met de dood bedreigt is daar bij jouw club nauwelijks ophef over;

Je uit als politicus op twitter je afschuw over de aanslag in Christchurch op een moskee, aarzelt niet om te waarschuwen voor het racistische en extreemrechtse gevaar wereldwijd en roept op tot betere bescherming van moskeeën en bestrijding van islamofobie, maar reageert plichtmatig en zuinigjes, bijna schoorvoetend als er een reeks aanslagen op kerken door extremistische islamieten gepleegd wordt. Je blijkt zelfs in staat om christenen ‘paasaanbidders’ te noemen;

Je verzwijgt gewelddadigheden aan de grens tussen Gaza en Israël wekenlang, doet geen melding van bom- en brandvliegers die landen in landbouwgrond, woonwijken en speeltuinen, maar staat heel gretig met je microfoontje en cameraatje klaar als Israël zichzelf verdedigt;

Je bent maandenlang in de weer met Trump die samen zou hebben gewerkt met de Russen, maar als blijkt dat daar geheel geen sprake van is, zwijg je. Je vindt Trump trouwens een racist omdat hij een muur tegen illegale immigratie wil bouwen op de grens met Mexico maar als blijkt dat Clinton dit idee ook al eens opperde en Obama tijdens zijn presidentschap al een begin heeft gemaakt met zo’n muur dan zeg je wederom niets;

Je licht een niet zo grappige islamkritische tekenaar die graag anoniem wil blijven van zijn bed, maakt daarmee zijn identiteit openbaar en maakt hem daarmee het leven onmogelijk, je weigert de beveiliging te bekostigen voor een overlevende van ‘Charlie Hebdo’, maar drukt ons allen op het hart dat je pal staat voor de vrijheid van meningsuiting;

Je pleit voor etnische diversiteit, vrouwenquota in allerlei overheidsorganisaties maar schotelt het kijkerspubliek van de zogenaamd pluriforme Publieke Omroep dag in dag uit dezelfde eenheidsworst aan meningen voor;

Je wenst als politicus of bestuurder moslims een fijne ramadan toe, gaat zelfs iftarren met hen maar tijdens Kerst of Chanoeka zwijg je en ga je niet op bezoek in een kerk of synagoge;

Je bent eindeloos bezig met het analyseren van het woord ‘boreaal’ maar bent niet in staat om zelf met een toekomstvisie te komen over uiteenlopende onderwerpen als de EU, de macht van grote bedrijven, islamisering en directe democratie;

Je geeft als leider van een partij een interview waarin je zegt dat je antisemitisme in jouw partij onacceptabel vindt maar verzwijgt dat je met de leider van jouw Britse zusterpartij, meermaals in opspraak gekomen vanwege, inderdaad, antisemitisme, een uitermate prettige ontmoeting gehad hebt;

Je bent burgemeester van onze hoofdstad, hebt in het verleden je kinderen van een zwarte school gehaald omdat daar dingen gebeurden die je voor jouw kinderen niet zo geslaagd vond maar pleit nu nogal fanatiek voor diversiteit, óók in het onderwijs;

Je bent heel erg begaan met het klimaat, reist zelf de hele wereld af, verdient een aantal keren modaal, bent bereid een vliegtaks te gaan betalen om het klimaat te redden, maar hebt geen oog voor mensen die modaal of minder verdienen en ook wel eens met vakantie willen.

Ik snap er echt helemaal niks meer van.

Image may contain: 1 person, text that says 'NO LOGIC EXISTS IN THIS SITUATION AT ALL'

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *