Jonge, naïeve vrouwen

Naar aanleiding van het vonnis over de IS-vrouwen en hun kinderen: dat was een hallucinant NPO-avondje gisteren. Ik heb het allemaal gezien: Een Vandaag, DWDD, Het Journaal, Nieuwsuur en een stukje Pauw. Iemand moet het doen, zullen we maar zeggen.

Een bloemlezing:

NOS Journaal, voice over bij beelden uit het kamp Al Hol in Syrie: “Die leven nu in afschuwelijke omstandigheden.”

DWDD: “Het zijn jonge, naïeve vrouwen”

Pauw: “Toen ze het nieuws over het vonnis hoorden, gingen ze (de IS-vrouwen) taart bakken.”

Meer in het algemeen zag ik tijdens deze slopende NPO-marathon (ik ben er nóg niet van bekomen) vrijwel alleen voorstanders van het vonnis, op die VVD-doos Dilan Yeşilgöz na dan. Maar die is natuurlijk totaal niet serieus te nemen.

Het was duidelijk dat de NPO erop uit was om de IS-vrouwen een menselijk gezicht te geven. Vrouwen die willens en wetens afgereisd zijn naar een van de wreedste dictaturen uit de moderne geschiedenis. Vrouwen die in veel gevallen echt niet alleen maar aardappels geschild en ramen gezeemd hebben, maar die hun held Al Baghdadi ook in daad bijgestaan hebben. Vrouwen die er niet alleen niet voor teruggedeinsd zijn om hun kinderen mee te nemen naar het verderfelijke kalifaat, maar om ze ook nog eens dagelijks te vergiftigen met haat. Vrouwen die toekeken hoe andere vrouwen (yezidi’s bijvoorbeeld) als slaven verkocht werden of daar zelfs actief aan meededen. Vrouwen voor wie de westerse maatschappij een vloek is. Vrouwen die al die deugtafels zonder scrupules ook over de kling zouden jagen.

Behalve Pauw, die het toch ook over de échte slachtoffers wilde hebben, heb ik de hele avond NIEMAND gehoord die hierop wees. Deze vrouwen zijn geen slachtoffers, maar opportunistische verraders. Addergebroed, dat nu hun feestje voorbij is, plotseling zogenaamd wil ‘boeten’.

“Jonge, naïeve vrouwen”, laat me niet lachen.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 30

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *