Raar toch?

Ze zijn druk bezig met een wettelijk vrouwenquotum, niet omdat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in een beroep als stratenmaker, maar omdat er te weinig vrouwen in raden van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven zitten. Zo hoog mogelijk inzetten, misschien kan zo’n commissariaat ook in deeltijd, nietwaar? Maar ‘gewone’ vrouwen in de grote steden moeten zich seksistische opmerkingen en andere intimiderende smerigheden laten welgevallen, want dat is nou eenmaal de vrijheid van meningsuiting van ‘jongeren’. Raar toch?

Boekhouders, juristen, Excelsheet-nerds, politici en weet ik wie zijn helemaal in paniek over het stikstofbesluit van de Raad van State. Iedereen over de zeik, zoals we deze week bij het steeds grimmiger wordende boeren- en bouwersprotest zagen. Ondertussen staat de deur naar ons land wagenwijd open: 20 miljoen inwoners zal ons land tellen in 2060, grotendeels ten gevolge van immigratie en flink doorfokken. Meer mensen betekent meer behoefte aan (dierlijk) voedsel, meer CO2-uitstoot en over stikstof zullen we het maar helemaal niet hebben. In Duitsland gaan zelfs stemmen op om klimaatvluchtelingen automatisch asiel te verlenen. Raar toch?

Onder druk van de Social Justice Warriors moeten we ons nu bewust zijn van kwetsende mopjes over homo’s, biseksuelen, transgenders en allerlei andere groepen waar niemand voorheen ooit van gehoord had. De voorgaande zin gaf trouwens blijk van heteronormativiteit, mea culpa voor deze stuitende uiting van micro-agressie. Maar gek genoeg is er dan vanuit die hoek weer nauwelijks ophef wanneer een homo pas echt GEKWETST (en dan bedoel ik dus fysiek) wordt door een groep Marokkanen jongeren. Raar toch?

De Belastingdienst heeft heel veel mensen het leven zuur gemaakt door ze als fraudeurs te bestempelen. Nu dat aan het licht gekomen is door de gezamenlijke inspanningen van RTL Nieuws, Trouw en de Kamerleden Leijten (SP) en Omtzigt (CDA) zou je verwachten dat die club de compensatie vlotjes zou regelen. Daarvan bleek geen sprake, hetgeen staatssecretaris Snel afgelopen week de kop kostte. Maar de Oranjes, toch al niet zo happig op het betalen van belasting, konden vrij gemakkelijk handjeklap spelen met de fiscus. Raar toch?

Je ontvangt een notoire antisemiet van een zusterpartij met alle égards, bent wiebelig als het onderwerp Israël ter sprake komt, maar als de voorman van Farmers Defence Force een idiote opmerking maakt over de Holocaust, sta je te vingerwapperen en dien je zelfs een motie in om zo iemand buiten de orde te kunnen verklaren. Raar toch?

Je bent verontwaardigd dat boeren acties voeren tegen je plannen, dat ze zendtijd eisen bij de NPO om hun protest toe te lichten, maar als de minister-president zendtijd opeist bij Pauw om, net als jij, de boeren tegen elkaar uit te spelen, dan sta je in de houding en applaudisseer je. Raar toch?

Vatten doe ik het allang niet meer. In 2020 ga ik dat ook niet eens meer proberen.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 32

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

2 thoughts on “Raar toch?”

  1. Echt de spijker op zijn kop. Ik vind mijzelf de stomste niet, maar deze wereld snap ik niet meer. We zijn compleet de weg kwijt en de overheden denken dat wij geen geheugen hebben.

    Weet jij dat de CO2 vervuiling van vliegverkeer heel anders is dan andere vervuiling. Dit is dan ook de reden dat luchthaven Lelystad gewoon open kan. Koekkoek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *