That’s all

Ik hou het kort vandaag met een opsomming van mijn eigen ideeën over thema’s die voor sommigen nogal eens aanleiding zijn om te gaan strooien met YouTube-filmpjes of blogs die niemand leest, ‘ten bewijze’ van mijn falend inzicht in de materie. Daar gaat ie:

 • De NOS is geen fake news. Het is ook geen Soros-instrument om mensen tegen elkaar op te zetten. Het is een zeer slordig medium, dat zeer sturend nieuws brengt, dat wel. Hetzelfde geldt voor heel veel andere mainstream media.
 • Voor wat betreft Soros: die voorziet nare groepjes van geld, maar zijn invloed moeten we ook weer niet overschatten.
 • Russische separatisten hebben per ongeluk met een BUK-raket MH-17 neergeschoten. Die raket is door Rusland geleverd aan de opstandelingen, maar daar hield de bemoeienis van Poetin op. Het is dus niet zo dat hiertoe opdracht of bevel gegeven is. Het is ook niet zo dat Oekraïne dit zelf gedaan heeft, noch met een raket, noch met vliegtuigen.
 • Islamitische Staat is geen door Israël georkestreerde terreurgroep, maar een monsterverbond van oud-Baathisten en jihadisten.
 • Palestina bestaat niet, heeft nooit bestaan en zal ook nooit bestaan. Er bestaat evenmin een Palestijns volk. Nu ik toch bezig ben: de Holocaust is echt gebeurd en er bestaat geen wereldomvattende joodse samenzwering die zaken naar haar hand wil zetten.
 • Verhaaltjes over een ‘deep state’ die eigenlijk aan de touwtjes trekt in de Verenigde Staten zijn onbewijsbaar. Wel ondervindt welke president dan ook tegenwerking van bijvoorbeeld het bureaucratisch apparaat bij het ten uitvoer brengen van plannen. Dat geldt overigens voor elke regering, waar ook ter wereld.
 • De kans dat Epstein zelfmoord gepleegd heeft in zijn cel acht ik <50 procent, dat wel.
 • Het Syrische leger heeft veel meer mensen omgebracht dan Islamitische Staat.
 • Er bestaat geen Kalergi-achtige samenzwering om tot een Groot Europees Rijk te komen. Wel is de Europese Unie in haar eigen dynamiek uitgegroeid tot een enorm gedrocht. Onze verhouding met dat gedrocht moeten wij heroverwegen. Nexit is stupide.
 • Chemtrails bestaan niet. De Illuminati bestaan niet. Lizard people bestaan niet. De aarde is niet plat. De Bilderbergers zijn gewoon een lullig theekransje van rijke of invloedrijke mensen. UFO’s noch buitenaards leven bezoeken onze planeet.
 • Evolutie is geen theorie. Als je dan toch dat woord wilt gebruiken: het is net zo goed een theorie als dat de aarde rond de zon draait.
 • Wie in een zweethut gaat zitten mediteren, al dan niet onder invloed van een drogerend middel, beleeft geen spirituele ervaring, maar een trip.
 • Klimaatverandering bestaat, zoals dat al miljoenen jaren bestaat. En de aarde warmt thans inderdaad fors op. Of we er iets aan kunnen doen is een vraag waar ik geen oordeel over heb. Filmpjes uit een land waar het zelden sneeuwt maar vorige week dan toevallig wel, tonen niet aan dat opwarming niet plaatsvindt.

Zo, dat was het. Correspondentie over deze onderwerpen wordt verder niet op prijs gesteld.

Wilt u mijn schrijfsels steunen? Dankzij uw donaties kan ik u deze content aanbieden. Gebruik de doneerknop op deze pagina.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.3 / 5. Vote count: 15

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *