Voor u gelezen: Bert Wagendinges

Schrijven kan hij wel, die Bert Wagendorp Wagendinges. Daar zul je me zeker niet over horen. Alleen denken, daar is Bert niet zo heel goed in. QED.

Het artikel dat ik vandaag voor u las, heeft als kop “Nóg vier jaar een psychopaat in het Witte Huis, dat moeten we eerst nog maar eens zien”. Ik neem aan dat Bert daarmee de huidige president Trump bedoelt en niet de butler van het Witte Huis. We gaan eens zien of hij zijn oordeel over Trump en diens mogelijke herverkiezing enigszins kan onderbouwen.

Hij begint met een aardige inleiding van twee alinea’s, niets mis mee. Maar dan komt hij met:
“Het thema van de editie van 2020 is tweeledig: is Trump van een tweede termijn af te houden en door wie dan?” (waar hij ‘het thema’ schreef, bedoelt hij ‘het doel’ of ‘de bedoeling’ en waar hij vragen stelt, WIL hij dat Trump gaat verliezen)

Bert stelt dan heel redelijk dat de race al zo goed als gelopen leek, dus Trump de psychopaat (waarom Bert, waarom dat woord?) zal het wel weer gaan winnen. Wij Godbetert, hij, zit er dan weer vier jaar aan vast (waarom is dat zo erg Bert? Woon je in de Verenigde Staten? Hoe erg ben je eraan toe na bijna 4 jaar Trump? Wat doet het met je?).

Maar! Gelukkig zijn er polls. Want polls dit, polls dat, polls zus, polls zo. Polls everywhere. Polls dus. Polls. Polls. Polls. Polls. Polls. Bert houdt van polls. Nog meer polls. En polls. Polls die Hillary weliswaar ook de overwinning garandeerden, maar er helemaal naast zaten. Toch geven die polls Bert moed. Want daaruit zou blijken dat Trump kwetsbaar is. En ook…“dat de kiezers in de VS minder gek zijn dan je weleens geneigd bent te denken: de afkeer jegens Trump wordt breed gedeeld.” Met andere woorden: alleen wie op de tegenstander van Trump stemt, is niet gek. Nou Bert, als mensen zo graag op Trump willen stemmen, maakt dat hen nog niet gek he? Wie ben jij eigenlijk om zulke kwalificaties in de mond te nemen over miljoenen Amerikanen? Met je ‘psychopaat’? Waar baseer je eigenlijk op dat de afkeer zo breed gedeeld wordt? Zelf een pollbureau geopend?

Ga nou niet roepen “LEES JIJ DIE EXTREEMLINKSE KRANT!!!11!!” of “MSM, FOUTE BOEL!!1!!”. Dat maak ik uiteraard helemaal zelf uit. Ik heb geprobeerd u mee te nemen in de haperende gedachtenwereld en de gebrekkige logica van Bert Wagendorp Wagendinges -en daarmee ook in die van de gemiddelde papegaaiende Volkskrantlezer. Doe er uw voordeel mee.

Wilt u mijn schrijfsels steunen? Dankzij uw donaties kan ik u deze content aanbieden. Gebruik de doneerknop op deze pagina.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.7 / 5. Vote count: 18

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *