Gekkenhuis Nederland

Onderstaand overzichtje bevat nieuws dat op het eerste gezicht helemaal niets met elkaar te maken heeft maar toch te groeperen is onder de noemer gekte. Pure, totale gekte. Ons land.

Laten we beginnen in onze hoofdstad. Daar heeft de VVD om onderzoek verzocht naar geluiddempende bestrating. Amsterdammers hebben namelijk last van toeristen die met hun rolkoffers ontzéttend veel lawaai veroorzaken. Dus nu zou er een ander type tegel moeten komen om de zo getergde inwoner van 020 van dit GIGANTISCHE PROBLEEM TE VERLOSSEN. En anders decibelmetende ambtenaren die de straten gaan controleren op overlast. De waanzinnige cocktail van Bij1, D66 en GroenLinks heeft dus nu ook al de VVD geïnfecteerd.

Kan ik om gekkenhuis Amsterdam nog gniffelen, ernstiger wordt het als blijkt dat de krankzinnigheid zelfs de de Tweede Kamer bereikt heeft. Daar werd gisteren in een vrijwel lege Tweede Kamer gedebatteerd over een nieuw handelsverdrag met Canada, CETA. Dat dat verdrag er weer doorheen gejast wordt zonder noemenswaardige parlementaire controle, wekt allang geen verbazing meer. Het pleidooi van D66-leider Rob Jetten vóór CETA des te meer:
“We hebben met dit handelsakkoord een goede kans om met de Canadezen te praten over hoe we ook gender een goede plek geven in die internationale handel”
Huh? Wat? Ik kan me echt goed voorstellen dat je dit verdrag een goed idee vindt omdat we er economisch beter van worden, Rob, en dat is alleszins legitiem. Maar gender? Wtf? Wat is dat voor gekkigheid?

Maar het gaat door. Datzelfde D66 stelt, geheel van de pot gerukt, voor om het personeelstekort in de zorg op te lossen door Afrikanen hier tijdelijk te werk te stellen. Daardoor zouden er ook minder Afrikanen op de Middellandse Zee verdrinken. Hoe werkt dat precies? Zijn die bootmigranten allemaal mensen die graag in de zorg willen werken in Nederland? Los daarvan, dat ‘tijdelijk te werk stellen’, hadden we dat niet al eens geprobeerd? Was dat zo succesvol? Nog onbegrijpelijker: fervent EU-voorstander D66 weet toch ook wel dat in Oost-Europa (Roemenië, Bulgarije bijvoorbeeld) prima opgeleid -en goedkoop- personeel rondloopt dat onze tekorten zou kunnen verhelpen? Héb je een EU, kijk je naar Afrika! Schiet mij(n) bootje maar lek.

“Wie gaat dat betalen?”, riep heel Nederland toen het kabinet zijn draconische, nauwelijks democratisch gelegitimeerde klimaatplannen bekendmaakte. En ook: “Kloppen die berekeningen wel?” Nou, suste onze premier, op ons Planbureau voor de Leefomgeving werken heel kundige mensen hoor! Die hebben alles keurig netjes uitgerekend. U hoeft zich geen zorgen te maken. Eh niet dus: die kosten zijn wel 40 tot 50 procent hoger dan eerder berekend. Hoe is het in godsnaam mogelijk!

Hebben wij het moment gemist waarop gezond verstand in dit land afgeschaft is? Zo ja, wanneer was dat dan? Komen we er ooit nog uit of zal het alleen maar erger worden?

Wilt u mijn schrijfsels steunen? Dankzij uw donaties kan ik u deze content aanbieden. Gebruik de doneerknop op deze pagina.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 25

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

2 thoughts on “Gekkenhuis Nederland”

  1. Wat bedoelt Jetten nu met “over hoe we ook gender een goede plek geven in die internationale handel” ?
    Bedoelt hij het uitruilen van gender verwarde wezens met een Venis en Pagina?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *