Waarom doneren?

De eerste donateurs hebben hun weg naar mij weten te vinden, nogmaals dank daarvoor! Mogelijk zijn er onder mijn publiek lezers die aarzelen om geld voor mijn content te betalen. Dat snap ik. Dit verhaal is vooral aan hen gericht.

Ik ben iets meer dan anderhalf jaar geleden min of meer spontaan begonnen met het schrijven van columns op mijn facebookpagina. Daar kreeg ik veel respons op. Mensen deelden mijn posts, al dan niet met bronvermelding (grrr). Een lieve vriendin raadde mij toen aan om vaker te schrijven, gewoon een paar weken lang elke dag een ‘stukkie’. Dat experiment is nooit meer gestopt. Met het openen van een blog dat ik nu vrijwel dagelijks deel op sociale media is mijn publiek nog verder gegroeid. Schrijven is leuk, maar ook nog gelezen worden is helemaal top!

Een hobby die uitgegroeid is tot een dagelijks ‘beroep’. En dit terwijl mijn professionele achtergrond helemaal niet in de schrijverij ligt! Voor mijzelf heb ik echter de keuze gemaakt om door te gaan met m’n ‘stukkies’.

Bij een ‘normale’ krant zoals de Volkskrant kom ik vanwege mijn opinies niet aan het werk, dat lijkt me helder. Ik heb -nog- geen netwerk als backme.org achter mij, noch zit ik in een partnershipprogramma. Ik zal het (vooralsnog) helemaal zelf moeten doen. Voor ‘normale’ media betalen abonnees ook geld, ook al krijgen nieuwsconsumenten beperkte selecties gratis aangeboden.

Zoiets wil ik ook gaan doen. Extraatjes komen ten gunste van donateurs terwijl de rest (‘de stukkies’) gratis beschikbaar blijft voor iedereen. Het zijn geen grote bedragen die ik vraag. U kunt zowel eenmalig als periodiek doneren. Dat kan al vanaf € 5. Eenmalige donaties geven recht op een maand ‘extraatjes’. Wie periodiek doneert blijft daar steeds toegang toe behouden.

Zo gaat het ongeveer worden, hoewel de inhoud van de ‘extraatjes’ tussentijds nog kan wijzigen of zelfs uitgebreid kan gaan worden. Ik doe dit immers voor het eerst. Die laatste zin geldt wellicht net zo goed voor u, twijfelende donateurs. Ik ga in elk geval door, dat is beloofd!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 8

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *