De viroloog-influencer

Welgeteld één kopje uilenzeik uit de koffieautomaat van het Erasmus MC kostte het Diederik Gommers om onbenul Famke Louise op andere ‘gedachten’ over het Corona-virus te brengen. #ikdoenietmeermee is nu #ikdoewelmee geworden.

Wat eraan vooraf ging: Famke Louise vond de corona-maatregelen tegen de verspreiding van het virus maar onzin, ze was er wel klaar mee. Omdat ze zo’n Bekende Nederlander is, mocht ze aanzitten bij Jinek om haar verhaal toe te lichten. Diederik Gommers, De Immer Correcte (en soms ook politiek-correcte), zat er ook en bleef zelfs bij het aanhoren van zoveel stuitende, door Willem Engel ingefluisterde flauwekul rustig en nodigde haar uit om eens bij hem langs te komen. Kennelijk was haar eigen riesurtsj niet bestand tegen Gommers’ wetenschappelijke kennis (goh), want ze is honderdtachtig graden gedraaid.

En daar blijft het niet bij, want de Twee gaan nu ook een campagne lanceren om jongeren te bereiken. Dat is een prima initiatief natuurlijk, want jongeren zijn, gelet op hun grote aandeel in het aantal nieuwe besmettingen, kennelijk veelal niet zo goed op de hoogte van de gevaren van het virus. Iedereen blij: Gommers blij omdat hij deze groep nu kan bereiken, FL blij omdat ze mogelijk weer nieuwe volgertjes kan scoren (lees: advertentiecentjes). FL had trouwens als influencer (wat doet zo iemand de hele dag?) al eerder van overheidswege centjes gekregen om ‘iets met Corona te doen’. Mij is niet geheel duidelijk waar dat geld nu is en al helemaal niet welk resultaat ermee geboekt is. Of doet de overheid na verstrekking van gelden niet aan evaluatie van de bereikte resultaten? Me dunkt dat uitblijvend resultaat een restitutie van het geschonkene zou moeten betekenen. Maar goed, water onder de brug natuurlijk.

Ik hou van mensen die hun mening durven bijstellen, durven inzien dat ze volledig van het padje waren, zoals FL nu doet. Dat zouden meer mensen moeten doen. Dus niets dan hulde voor haar.

Ondertussen vraag ik me af waar Diederik Gommers als IC-baas de tijd vandaan haalt om zich bezig te houden met een campagne. Ik zie het Marion Koopmans (eveneens een koningin!) ook regelmatig op Twitter doen: op kalme toon antwoorden geven op ronduit onbeschoft geblaf van De Viroloog des Vaderlands en het gekef van zijn volgzame leger schoothondjes. Absoluut bewonderens- en prijzenswaardig, maar worden die mensen nooit moe van die constante ruis die hun harde werken verstoort?

Het zijn vreemde tijden waarin gelauwerde wetenschappers zo ver moeten afdalen in de krochten van het gemankeerde intellect. De viroloog die influencer wordt en andersom. Vroeger zou je zo’n postmoderne nachtmerrie lachend van de hand gewezen hebben, als onmogelijk bestempeld hebben. Tegenwoordig is dit onze realiteit.

P.S. voor Diederik Gommers: als je die campagne start, zorg dan dat jij het woord doet. Qua presentatie komt dat gewoon wat professioneler over.

Wilt u mijn schrijfsels steunen? Dankzij uw donaties kan ik u deze content aanbieden. Gebruik de doneerknop op deze pagina.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.2 / 5. Vote count: 13

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *