Zone 5300

Mijn wieg stond in Rotterdam-West, op de Snellinckstraat. Als je aan de goede kant van de rivier geboren bent, ben je vanzelfsprekend voor Sparta. Later verhuisden mijn ouders naar Schiebroek, ik zal een jaar of 3 geweest zijn. Toen ik op mezelf ging wonen, keerde ik weer terug naar mijn wortels in Rotterdam-West. Mijn vader had daar ook zijn kapperszaak.

Nu ruim 18 jaar geleden ben ik verhuisd naar Noordereiland, in feite een dorp in de stad. Ik woon er nog steeds met bijzonder veel plezier.

Mijn pa hielp me in 2002 bij de verhuizing met kleine vrachtjes spullen. Ik weet nog goed dat we de eerste keer de Willemsbrug afreden en daar kennismaakten met het bord “Welkom in deelgemeente Feijenoord”, tegenwoordig (zie foto) dus “Welkom in Feyenoord”.

“Je woont hartstikke leuk, jongen. Maar dit kan eigenlijk niet hè.”

“Pap, het is volgens de RET zone 5300. Centrum dus.”

“Het is goed met je. Het is gewoon Zuid.”

Dit gesprek, meer een ritueel eigenlijk, heeft zich in al die jaren nog talloze malen herhaald. Hij was onvermurwbaar.

Wilt u mijn schrijfsels steunen? Dankzij uw donaties kan ik u deze content aanbieden. Gebruik de doneerknop op deze pagina.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.2 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *